اتوپیا – قسمت اول اطلس تیونینگ به فرهنگ تیونینگ آمریکا اختصاص داشت. حال در این قسمت به سراغ ژاپن رفتیم.
کی کار (kei car)
درست است که ماشین های کی تیونینگ شده نیستند اما این چیزی از ارزش های آنها کم نمیکند! جدا از شوخی اما ماشین های کی تاثیر بزرگی در فرهنگ خودرویی ژاپن دارند و این باعث میشود که آنها را در این لیست قرار دهیم.
ماشین های کی خودروهای شهری و کوچکی هستند که همه آنها محدودیت حجم موتور 660cc دارند.
همچنین اگر خوش شانس باشید میتوانید مدل های تیون شده آنها را هم در این کشور ببینید.
کیوشا و شاکوتان (kyusha and shakotan)
کیوشا در زبان ژاپنی به معنی نوستالژیک میباشد. ماشین های کیوشا کلاسیک هستند. حالا چه تیون شده چه فابریک. شاکوتان اما سبکی از تیونینگ است به معنی پایین آمده (lowered). این نوع خودروها ارتفاعشان پایین آمده و گلگیرهای پهن روی آنها نصب شده است.
تیونینگ کامیون های دکوتورا
dekotora به معنی تزئین شده نوعی از کامیون ها در فرهنگ خودرویی ژاپن هستند. آنها با لامپ های نئون و ماورای بنفش تزئین میشوند. اما این تازه شروع ماجراست. تنها محدودیتی که اینجا وجود دارد قوه تخیل شماست. هر چیزی که فکر کنید را میتوانید اضافه کنید. از نقاشی مینیاتور گرفته تا تلویزیون های مختلف روی بدنه و حتی دسته دنده هایی که حباب تولید میکنند!
سبک تیونینگ jdm
ژاپنی ها عاشق دریفت هستند. این به این معنیست که ماشین های که در سری فیلم های سریع و خشن میبینیم واقعا در ژاپن وجود دارند! البته با این تفاوت که مسابقات غیر قانونی برگزار نمیشود. سبک تیونیگ jdm هم مشخصا برای دریفت به وجود آمده.
میتوسواوکا موتورز
میتوسواوکا یک خودروساز ژاپنیست که خودروهایی با ظاهر وینتیج و کابین لوکس و مدرن تولید میکند. عجیب ترین مدل این خودروساز اوروچی بوده که حقیقتا یکی از متفاوت ترین طراحی ها را بین خودروهای مدرن دارد.
تیونینگ کایدو یا بوسوزوکو
بوسوزوکو یا همان کایدو زیر فرهنگی از تیونینگ ژاپن است. کایدو در لغت به معنی بزرگراه میباشد. سراگزوزهای بلند، بادی کیت های جعبهای شکل، اسپویلرهای مرتفع و رنگ های جیغ از ویژگی های بارز این خودروهاست
بیپو (bippu)
بیپو در دهه 80 متولد شد. زمانی که یاکوزا های ژاپن از ماشین های سدان معمولتر برای حمل و نقل استفاده میکردند.
امروزه این فرهنگ به شکل نمادین است و تنها ظاهر این ماشین ها مانند ماشین های مافیاست.
منبع: hotcars