اتوپیا – خودرویی که حاصل ساعت ها و روزها و ماهها تلاش بی وقفه تیمی حرفه ای ساخته و به مرحله ظهور رسیده است. این مورد برای چندمین بار هست که جوانان تبریزی با تلاش و همت خود اقدام به طراحی و مهندسی و ساخت چنین خودروهایی کرده اند. خودروهایی که به خوبی توانسته علم و پشتکار جوان ایرانی و عاشقان به سرعت را نشان دهد. فرصتی برایمان فراهم شد با سازنده و مدیر تیم تولیدی آشنا شویم. و بعد از هماهنگی های به عمل آمده در روزی مقرر،اقدام به تست این نیسان GTR در ایران کردیم.
طراحی نیسان GTR در ایران
در اولین برخورد با آن تنها فکری که به ذهن میرسد پیست مسابقه و دریفت هست که هر آنچه در قلب تپنده این خودرو هست را بتوان به چالش کشید .بدنه و نمای ظاهری و متعلقات بدنه متعلق به نیسان آلتیمای مدل ۱۹۹۰ می باشد که البته چیز زیادی از آن باقی نمانده و دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده است.
بدنه کلا از ورق فلزی به فایبرگلاس تغییر یافته که به هر چه سبکتر شدن آن کمک کرده است. حتی شیشه های جانبی هم حذف شده و از نوعی طلق تقویت شده استفاده کرده اند. در نمای مقابل سپر و فضای مابین چراغ ها با حذف شبکه و طوری به هر چه بهتر خنک شدن موتور کمک می کنند.
کاپوت و دیگر اجزا اتصالی بیشتر با اتصالات مسابقه ای متصل شده اند. دیگر خبری از پیچ و سایر اتصالات نیست و هر دو کاپوت جلو و عقب بصورت یکجا جدا میشوند. اتینطور میتوان تعمیرات سریع را در کمترین زمان روی خودرو اعمال کرد.
در نمای جانبی زیبایی خودرو دو چندان است. چرا که فلاپ های کناری با برآمدگی های بالای هر دو تایر جلو و عقب،نمایی بسیار جذاب به آن داده اند. فضای داخل کابین نیز کاملا تغییر پیدا کرده و صندلی های جلو با دوعدد صندلی ریس جایگذین شده اند. صندلیهای ردیف عقب هم کلا حذف شده اند.در داخل کابین بصورت کامل و دقیق همانند خودروهای مسابقه ای Roll Cage استفاده شده است. این نکته باعث میشود جلوی هر گونه آسیب به راننده و سرنشین گرفته شود.
قوای فنی نیسان GTR هیولای دریفت
اما مهمترین قسمت این خودرو بحث فنی آن هست که توضیحاتی در مورد تغییرات اعمال شده داده می شود.
پیشرانه مورد استفاده خودرو
موتور خودرو بصورت سفارشی از دبی وارد شده است. این موتور متعلق به نیسان جی تی آر اسکای لاین R33 هست که ۲۶۰ اسب بخار قدرت بصورت استاندارد تولید می کند. بعد از اعمال تغییرات و استفاده از موتور RB25،تغییرات هدرز،سینگل توربو کردن آن،استفاده از یاتاقان ACL پیستون و رینگ ویسکو و انژکتور ۷۰۰ سی سی که با تغییراتی که روی آن داده شده است و با بنزین شهری و اکتان به عدد خارق العاده ۵۰۰ اسب بخار قدرت رسیده است. اینها همه واقعا نتیجه تلاش ، مطالعه و عمل کردن به آنچه که به عنوان هدف معرفی شده است را می رساند.
در ضمن این عدد با بنزین ریس C16 به رقم باورنکردنی ۷۰۰ اسب بخار میرسد.
بقیه تغییرات اعمال شده
انواع گیج های نصب شده مانند فشار بنزین،توربو،روغن،دمای روغن و دمای آب را به راننده نشان می دهد و به کمک هارد موجود و تعریف اطلاعات و برنامه نویسی میتوان آنها را کنترل کرد. حتی اگر حواس راننده به آنها نباشد، بعد از رانندگی میتوان به تحلیل اطلاعات آن پرداخت و کنترل بیشتری روی آن اعمال کرد.
سیستم خنک کاری به عقب خودرو منتقل شده است و با رادیاتور گریدی و دو عدد فن دور بالای مخصوص مسابقه خنک میشود.
سیستم کلاچ دوبل روی آن نصب شده گیربکس R34(اسکای لاین) قدرت این هیولا را به دیفرانسیل GTRمسابقه ای منتقل میکنند.و کل زیربندی خودرو تعویض شده و به حالت مسابقه ای به قطعات با برند وایس واب مجهز شده اند.
سیستم ترمز که اهمیت بسزایی دارد با کیت شرکت برمبو تعویض شده و دیسک های خنک شونده دارد. دست ترمز هیدرولیکی که یکی از مهمترین نقش های دریفت را ایفا میکند روی آن نصب شده است.
سیستم تعلیق ریس متعلق به HKS که مخصوص دریفت هستند روی آن نصب شده است که قابلیت تنظیم سفتی و سختی و ارتفاع و زاویه کمبر و کستر را دارند. باک مخصوص مسابقه و ۲ عدد پمپ بنزین فشار بالا مسئولیت سوخت رسانی به موتور قدرتمند آن را به عهده دارند.
سیستم واترمتانول روی خودرو نصب شده که وظیفه خنک کردن محفظه احتراق را به عهده دارد. این امر باعث جلوگیری از ناک زدن موتور میشود و درنتیجه بازده بسیار خوبی برای خودروهای تورو شارژو سوپرشارژ به عمل می آورد .
به کمک این لوازم افتر مارکت خودرو قابلیت فرمان پذیری ۸۰ درجه زاویه چرخش و کمبرکستر مناسب و گریپ قابل قبولی را به راننده میدهد تا بتواند در سرعت های بالا و زاویه زیاد، خودروی در حال دریفت را کنترل کند.
تست رانندگی با نیسان GTR در ایران
اما هر آنچه که در مورد آن گفتیم روی کاغذ می باشد و بدنبال حس رانندگی و بدست آوردن لذت مسابقه آن بودیم.
در نهایت پس از هماهنگی های لازم و انتخاب محلی مناسب برای تست و دریفت این هیولا،بسمت محل مورد نظر حرکت کردیم. در مسیر بصورت تصادفی به تیمی از موتورهای سنگین برخوردیم که همراهیمان کردند و در محل مورد نظر اقدام به تست آن کردیم.
در مورد حس رانندگی و دریفت با آن میتوان گفت با اینکه تجربه رانندگی با انواع موتورهای هشت سیلندر توربو و تویین توربو و قلدرهای آمریکایی همچون کامارو ZL1 را داشتیم اما حسی کاملا متفاوت با آنها را تجربه کردیم. چرا که این خودرو با تجهیزاتی که توضیح دادیم مخصوص دریفت طراحی شده و شما با هر قدرتی که در توان و قابلیت رانندگی خود دارید بر پدال گاز بدون ترس و نگرانی از خرابی قطعات می فشارید و این شما هستید که احتمالا کم بیاورد نه خودرو.
در نهایت جا دارد از آقای کیوان نوتاش مالک و مجری طرح و تیمشان به جهت صرف وقت و همکاری با گروه آزمایش خودروی مجله ماشین تشکر کنیم.
منبع: مجله ماشین
یک پاسخ
Great post