جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

به اتوپیا خوش آمدید!
اینجا همه چیز از زبان ماشین‌بازها گفته می‌شود!

لاماری ایما بررسی شد / زیبای کم جان!

لاماری ایما بررسی شد / زیبای کم جان!

لاماری ایما برای اولین بار تحت فشار بررسی شد. این کراس اوور چینی بی نام و نشان اما خوش تیپ چقدر ارزش خرید دارد؟ در این تست واقعیت فنی این خودرو بالاخره مشخص شد.

بیت ران – مجتبی اسماعیلی: لاماری همان Forthing است و «فورتینگ» یکی از شرکت‌های تابعه دانگ فنگ است که در شهر Guangxi چین به خودروسازی مشغول است.

محصولاتی که Dongfeng Liuzhou Motor تولید می‌کند در بازار آمریکای لاتین به نام DFM یا DFLZ نیز به فروش می‌رسند. اما در ایران این نام از سوی آرین موتور به لاماری تغییر یافت. این خودرو زمانی که در نمایشگاه ۲۰۲۰ پکن رونمایی شد با کد SX5G شناخته می‌شد. از همین رو هنوز هم بسیاری از رسانه‌های خارجی این کراس اوور را با نام Forthing SX5G می‌شناسند.

اما آیا این خودرو همانی است که در کشور تبلیغش می‌کنند؟

لاماری

آزمایش رانندگی لاماری

با قرار گرفتن داخل خودرو و نشستن پشت فرمان، حس مدرنی را تجربه خواهید کرد. طراحی کابین خودرو مطابق با استانداردهای روز دنیا است. کنسول میانی بالا، کلاستر تمام دیجیتال و صندلی‌های گود رفته با ارگونومی خوب در مجموع یادآور کابین خودروهای روز و برند است. با توجه به دید ضعیف به اطراف به علت انحنای زیاد بدنه و ارتفاع کم شیشه‌ها و همچنین نبود دوربین 360 درجه، با کمی استرس استارت دکمه‌ای را فشار می‌دهیم.

پیشرانه ۱/۵ لیتری چهار سیلندر توربو کد 4A95TD با ۱۹۷ اسب بخار قدرت در دور ۵/۶۰۰ و گشتاور ۲۸۵ نیوتن‌متر با دسترسی در دورهای ۱/۵۰۰ تا ۴/۰۰۰ با لرزش و ارتعاشی قابل قبول روشن می‌شود.

سلکتور الکترونیکی تعویض دنده گیربکس هفت سرعته WDCT (دو کلاچه تر) را در حالت D قرار می‌دهیم و برای حرکت آماده می‌شویم.

تا اینجا همه چیز خوب است. در حال تجربه حس خوب قرار گرفتن در کابین یک خودروی مدرن با قدرت مناسب هستیم و حتی برای یک کورس خیابانی هم وسوسه می‌شویم.

پدال گاز را می‌فشاریم و اینجا نقطه پایان حس خوب ما است! خودرو با تاخیر زیاد و عجیب پدال گاز شروع به حرکت می‌کند. هر چند شتاب گیری بعد گذر از تاخیر پدال گاز در شروع حرکت تا سرعت 100 کیلومتر بر ساعت نسبتا مناسب است اما همین اتفاق هم آنقدر با صدای ناله های شدید پیشرانه 1.5 لیتری نحیف و تحت فشار این خودرو اتفاق می‌افتد که شما بیشتر حس شکنجه کردن را دارید تا شتاب گیری!

لاماری

تعویض دنده

گیربکس خودرو گیج و کلافه نشان می‌دهد. گیربکس به خوبی تشخیص نمی‌دهد که شما در لحظه به چه دنده و قدرتی نیاز دارید. هنگام فشردن پدال گاز همیشه معکوس نمی‌دهد و باید به او تذکر بدهید. قضیه هنگامی بدتر می‌شود که گیربکس پس از کمی فشار داغ می‌کند و به سختی توان شروع حرکت در سربالایی را دارد. این مورد با وجود اینکه در تبلیغات این خودرو گفته می‌شد گیربکس‌های دو کلاچه WET مشکل داغ کردن و شروع حرکت را ندارند، آزار دهنده‌تر می‌شود.

درباره عملکرد فنی این خودرو باید گفت تاخیر پدال گاز و ناله‌های مدام پیشرانه همراه همیشگی شما در حین رانندگی با لاماری هستند. شما هرگز قدرت 197 اسب بخاری را زیر پای خود حس نمی‌کنید. گیربکس اتوماتیک 7 سرعته دو کلاچه تر نیز تاخیر و عملکرد ضعیفی دارد و گوش به فرمان راننده نیست.

لاماری

هندلینگ و ترمز

اما هندلینگ خودرو چگونه است؟

باید اینجا هم شما را نا امید کنیم چرا که عقب خودرو هنگام مانورهای ناگهانی با وجود سامانه کنترل پایداری باز هم در می‌رود. حس لنگر انداختن وزن خودرو به طرفین هنگام مانور و نبود تعادل نیز از دیگر مشکلات هندلینگ این خودرو هستند.

اما عملکرد ترمزهای دیسکی مجهز به ABS و EBD در هر دو محور، قابل قبول‌ترین بخش فنی این خودرو هستند. ترمزها هنگام توقف ناگهانی با قدرت لازم و بدون انحراف، خودرو را متوقف می‌کنند.

لاماری

کابین و امکانات لاماری

در نمای داخلی شما با یک مرسدس بنز چینی طرف هستید! دریچه‌های خروجی تهویه مطبوع کاملاً براساس مدل‌های مرسدس بنز طراحی شدند.

گذشته از این، نمایشگر یک پارچه و شمایل کنسول میانی کاملاً آشنا است و این سبک را پیش‌تر در محصولات بنز دیدیم. البته اگر قرار است بیش از دو میلیارد تومان وجه رایج مملکت بایت این خودرو پرداخت شود، بهتر است مالک آن کمی هم احساس مرسدس بنز سوار شدن کند!

لاماری

اما کیفیت کابین حتی در میان رقبای هموطنش هم پایین است. استفاده از پلاستیک خشک و فوم نرم اما بی کیفیت شما را یاد خودروهایی با کارکرد بالا خواهد انداخت.

لاماری ایما به امکاناتی مانند سیستم KEYLESS، کلاستر تمام دیجیتال، کروز کنترل تطبیقی، سنسور پارک عقب و جلو، TSC، ESC، کنترل حرکت در سربالایی، سانروف، شش کیسه هوا و … مجهز است.

لاماری

طراحی ظاهری

معمولاً ۲ یا ۳ ثانیه پس از اولین برخورد با یک خودرو جدید، یا از طراحی آن خوشمان می آید، یا آن را نمی پسندیم. در مورد لاماری ایما آرین موتور می‌توان گفت که با خودرویی عجیب و غریب رو به رو هستیم.

در جایگاه یک خودرو به روز، لاماری ایما از سبک طراحی روز در بخش جلو پیروی می‌کند. چراغ‌های جلو در درون سپر مخفی اند و به جای چراغ‌های اصلی دیت‌لایت‌ها مشاهده می‌شوند.اما مشکل اینجاست که در هر بخش از خودرو، یک شکل از کپی کاری را می‌توان به وضوح دید. جلو پنجره بسیار بزرگ لاماری ایما یادآور گریل جلو مزراتی لوانته است. هر قدر در نمای جلو ایما خودرویی به شدت تهاجمی دیده می‌شود، این ویژگی در نمای کناری و عقب به شدت کم رنگ می شود. اگر به سبک طراحی چینی‌ها توجه کنیم، این روزها بسیاری از کراس اوورهای چینی چنین سبکی را برای طراحی چراغ‌های عقب و به طور کلی در این نما پیاده سازی می‌کنند. برای نمونه کافیست فقط نگاهی به نمای عقب بایک بیجینگ X7 که احتمالاً از سوی مکث موتور عرضه خواهد شد بیاندازیم!

جمع بندی

لاماری ایما به عنوان اولین محصول چینی شرکت آرین موتور، طراحی قابل قبول و امکانات مناسبی دارد. اما عملکرد فنی خودرو اصلا با تبلیغات صورت گرفته درباره آن مطابقت ندارد. این خودرو دارای هندلینگ ضعیف در مانورهای ناگهانی، قدرت و کشش کم پیشرانه و گیجی گیربکس است. در یک کلام این خودرو فقط در ظاهریات مناسب است. کاش شرکت وارد کننده با توجه به سابقه خوب در امر نمایندگی محصولات میتسوبیشی، به سراغ خودروی چینی بهتری می‌رفت.

این پست را برای دوستان‌تان بفرستید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *